- OVER ONS -

Hey! Leuk dat je nieuwsgierig bent naar de gene achter deze webshop ;-) (dat zijn we namelijk zelf stiekem ook altijd bij andere).

Wij zijn dus Joey & Eliza, beide 28 jaar en sinds september 2020 officieel man & vrouw! Cool he? 
Naast liefde voor elkaar, hebben we ook een enorme liefde voor interieur! 

In maart 2018, na het overlijden van Eliza haar vader, en met name het besef hoe kort het leven soms kan zijn, kregen we het "vrij impulsieve" idee om een antiekwinkeltje te beginnen. Met een busje vol spullen van Joey zijn moeder, die in het verleden ook een brocante webshop had gehad, en een kleine lening (€1000,-) van Eliza haar moeder begonnen we ons avontuur in een oude schuur in Breskens. 4 weken lang was er nodig om de schuur op te ruimen, maar in ruil daarvoor mochten we GRATIS de loods gebruikt, perfect begin dus! (dachten we). 

Na precies één openingsweekend, stond de gemeente op de stoep, met de mededeling dat we per direct onze activiteiten moesten beeindigen omdat dit niet zou zijn toegestaan volgens de vergunning. Pfff, wat een tegenvaller was dat, zeker toen we hoorde dat de gemeente was gekomen na aanleiding van een klacht uit de nabije omgeving.. Wie doet nou zoiets dachten wij? We doen geen vlieg kwaad! Maar goed, met een omzet van ruim €1500,- was er geen denken aan om nu al te stoppen. Nog niet wetende dat omzet, geen winst is waren we van mening dat dit goed geld op zou leveren! (Lachend typ ik deze zin ;-)).

Gelukkig.. Dankzij een tip van een kennis kwamen we uit bij een lokale ondernemer die al enige tijd een echt winkelpand had vrij staan omdat dit elk moment gesloopt kon gaan worden voor de bouw van een aantal nieuwbouw appartementen. Dit keer was gratis huren geen optie, maar na een stevige onderhandeling, kwamen we uit op een huur waar we beide mee konden leven voor een duur van 5 maanden. Nooit geschoten is altijd mis dachten we! 

Slecht 2 weken later waren we weer open. Dit keer alles volgens het boekje! Aan de Mercurriusstraat in Breskens beleefde we uiteindelijk twee fantastische jaren, waar we begonnen met veel te veel ruimte voor het aantal items wat we hadden, naar een 150m2 gevulde winkel en een flink ruimte tekort.. Omdat elke maand, zomaar de laatste kon zijn bleven we uitkijken naar een nieuwe & vooral grotere locatie. De wensen werden concreter & uiteindelijk een maand voordat we de winkel in Breskens moesten verlaten vonden we onze droomlocatie een dorpje verderop in Schoondijke. Een 600m2 grote loods die in het verleden werd gebruikt als opslagplaats voor aardappelen, moest het nieuwe whalhalla gaan worden! 

Wel een flinke stap, waar we beide enkele nachten niet of amper van hebben kunnen slapen. Verhuizen naar een "minder sexy" dorp, de huur die met 250% steeg, en een locatie waar amper tot geen mensen voorbij rijden, laat staan toeristen waar wij het hier in Zeeuws - Vlaanderen mede van moeten hebben. 
Toch besloten we de gok te wagen. We konden ook weinig anders met nog een maand speling, maar de uitstraling van het pand & de kracht van social media vandaag de dag geloofde we in een succes. 

Vandaag, 27 dec 2020, zitten we ruim een half jaar in Schoondijke, en kijken we met heel veel plezier & trots terug op de reis die we al samen hebben afgelegd, maar kijken we vooral uit naar al dat moois wat nog komen gaat! 

Dankjewel voor het lezen & hopelijk tot snel in onze winkel. 

Liefs Joey & Eliza

© 2018 - 2024 (S)OLD ANTIQUES | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel